Olika spelmaskiner

En spelmaskin slumpar ett antal symboler på 3 – 5 hjul (ibland fler) och om symbolerna hamnar i en viss kombination vinner du. Du får snurra symbolerna två gånger och låsa de symboler du vill spara efter att du har snurrat den första gången. Det finns emellertid flera olika kategorier av spelmaskiner som skiljer sig lite åt, så därför ska vi på spelmaskinerna.se titta lite närmare på de vanligaste spelmaskinerna.

Spelmaskiner med en vinstrad 

Förr i tiden hade alla spelmaskiner bara en enda vinstrad, sådana spelmaskiner hittar du även idag på de flesta onlinecasinon där de oftast kallas för Single Line Videoslots eller Single Line Slots. Spelmaskiner med en enda vinstrad har normalt bara tre hjul eftersom det annars skulle bli lite väl svårt att vinna på en enda rad.

Spelmaskiner med flera vinstrader

De flesta spelar på spelmaskiner som har flera vinstrader. Dessa maskiner ger dig vinst på många olika linjer, inte bara på horisontella linjer utan även på diagonala linjer och på vissa mönster. Du behöver inte spela på alla rader om du inte vill, men då kan du ”bara” vinna på maskinens horisontella linjer.  En spelmaskin med multipla vinstlinjer brukar ha minst 5 hjul för att det inte ska bli alltför lätt att vinna på flera rader samtidigt, men oddsen för vinst är ändå mycket goda. Spelmaskiner som ger vinst på flera rader kallas oftast för Multi Line Videoslots.

Jackpotmaskiner

En Jackpotmaskin är i stort samma sak som Multi Line Videoslots. Det enda som skiljer spelmaskinerna åt är att en del av pengarna som spelarna har satsat i maskinen hamnar i en pott som delas ut när någon vinner Jackpotvinsten. En Jackpotvinst kan vara på alltifrån några tusen kronor upp till miljontals kronor. Det finns faktiskt folk som har blivit mångmiljonärer på Jackpotmaskiner.

Videopokermaskiner

En videopokermaskin har fem hjul och på dessa fem hjul slumpas fem spelkort på varje rad. När du spelar videopoker spelar du i stort sett på samma sätt som när du spelar på en vanlig spelmaskin som slumpar symboler. Du snurrar en gång, låser de spelkort du vill behålla och drar sedan en gång till. Du kan spela på flera rader precis som på en Multi Line Videoslotsmaskin och kan således vinna på flera rader/pokerhänder samtidigt. Den vanligaste varianten av videopoker är Jacks or Better där du måste få par i knekt eller bättre för att vinna.